Paikallinen kukkakauppa sai uutta pontta markkinointiin ja myyntiin mentoroinnin avulla

Mentori Tiina Salminen

Aktori Sari Heino

Eteläpuistossa sijaitsevan Antin Kukan yrittäjä Sari Heino kaipasi apua LinkedInin kanssa. Satakunnan Yrittäjien tarjoaman mentorointiohjelman avulla Sari otti yhteyttä paikallisen markkinointitoimiston vetäjään Tiina Salmiseen.

Yhteinen sävel löytyi heti ensimmäisessä tapaamisessa, ja nauru raikaa joka tiistai kukkakaupalla. Apua on löytynyt LinkedIniin, mutta myös muuten markkinointiin ja myyntiin. Myös jaksaminen on ollut tapetilla, molemmat naiset ovat kiireisiä ja välillä päivät venyvät.

– En tiennyt mihin suuntaan haluaisin viedä liiketoimintaani, ja miten tulla esille paremmin sosiaalisen median kautta. Otin yhteyttä mentorisi.fi palvelun kautta Tiinaan. Tiina käveli ovesta sisään ja tiesin heti hänen olevan se oikea ihminen. Saan mentoroinnista tosi paljon iloa ja energiaa – saan olla oma itseni. Pohdin asioita enemmän ja eri tavalla. Parasta mielestäni on kuitenkin vuorovaikutteisuus, molemmat antavat molemmille, Sari pohtii mentoroinnin hyötyjä.

– Saria on helppo auttaa, meillä on selvä sävel siitä, mikä on mentorointia ja mikä on leipätyötäni. Me mentorit teemme tätä tekemisen ilosta, ja on ihan mahtavaa huomata kuinka pelkillä neuvoilla ja kuuntelevalla korvalla voi auttaa yrittäjiä käytännön asioissa mutta myös jaksamaan paremmin töissä. Voisi sanoa, että Sarin mentorointi on myös minulle tavallaan terapiaa, meillä on ihan älyttömän hauskaa. Tiistai-iltapäivät ovat aina kiireisen viikon kohokohta, jota myös minä odotan! Tiina kertoo.

Sarin mielestä on hienoa, että Tiina antaa ns. kotitehtäviä, joita tehdä ja miettiä. Näin asiat eivät jää vain rupatteluksi, vaan mentoroinnista saa oikeasti paljon hyödyllistä irti. Yrittäjällä on paljon asioita tapetilla ja mietinnässä. Mentorointi-ohjelma on antanut Sarille selkeyttä sekä uskoa omaan tekemiseen kaiken positiivisen energian ohella.