Oletko hyvä kuuntelija, sparraaja ja valmentaja? Ryhdy mentoriksi!

Mentoreiksi toivomme ammattilaisia, joilla on vahvaa osaamista tietyllä alueella. Mentoreiden ei tarvitse olla yrittäjiä. Mentori toimii kuuntelijana, sparraajana tai valmentajana. Hyvä mentori ei anna valmiita ratkaisuja, vaan ohjaa, neuvoo, kritisoi ja kyseenalaistaa, sekä haastaa mentoroitavan.

Mentorina toimiminen on arvokas kokemus, josta mentorit ovat saaneet aitoa auttamisen iloa sekä uusia ajatuksia ja ideoita myös omaan liiketoimintaansa.

Mentorilta ei haeta työtä eikä mentorin tehtävä ole välittää työtä. Hänen tehtävänään on vain jakaa oma kokemuksensa ja tietonsa, ei tehdä päätöksiä mentoroitavan puolesta tai ohjata tätä vahvasti johonkin tiettyyn suuntaan. 

Mentoriksi ryhtyminen:

  1. Mentoriksi haluava henkilö ilmoittaa alla olevan lomakkeen kautta kiinnostuksestaan ryhtyä mentoriksi.
  2. Hakemus käydään läpi ja hyväksytty mentori saa sähköpostitse linkin, jonka kautta hän käy luomassa profiilin nettisivuille. Profiiliin lisätään mm. kuva ja osaamisalueet.
  3. Mentori odottaa yhteydenottoa aktorilta. Yhteydenotto tapahtuu sähköpostitse.
  4. Mentori vastaa aktorin ensimmäiseen yhteydenottopyyntöön vähintään kahden vuorokauden kuluessa. Huom. mentorilla on myös oikeus olla hyväksymättä mentorointipyyntöä mutta viestiin tulee silti vastata.
  5. Mentori ja aktori sopivat keskenään tapaamisajankohdat. HUOM! Koronavirusepidemian aikana mentoroipari ei voi tavata kasvotusten. Mentoritapaamiset on hoidettava joko netin välityksellä (esim. Skype, Teams, Whatsapp-puhelu, Facetime) tai puhelimitse. Lisäksi mentoripari sopii myös mentoroinnin kestosta. Minimiaikana pidetään neljää tuntia (voidaan jakaa useammalle tapaamiskerralle), mutta aika voi olla myös lyhyempi mikäli tämä sopii molemmille osapuolille.
  6. Mentorisi.fi-palvelun kautta tapahtuva mentorointi on lähtökohtaisesti vastikkeetonta kaikille osapuolille. Mikäli mentorointisuhteessa päädytään tilanteeseen, jossa aktori kaipaa syvällisempää apua esimerkiksi verkkosivujen päivittämiseen, johtamiskoulutukseen tai sopimusten tarkastamiseen, voi mentorointisuhteesta syntyä toimeksianto. Ennen mentorointisuhteen muuttamista toimeksiannoksi tulee osapuolten keskustella asiasta avoimesti keskenään.